12.12.12

VENEDİK-TAT



Venedik lezzet konusunda diğer İtalyan kentlerine nazaran sınıfta kalmış bir görüntü çizmektedir. Restoranların çoğunda turistik menüler sıralanmakta, bu menülerdeki yiyeceklerin lezzetleri de vasatın altında kalmakta.

Sarde in Saur
Birkaç şehre özgü yemeği tatmadan gelmemenizi öneririm. “Sarde in Saur”a Venedik’in en ünlü yemeği diyebiliriz. Venedik’e özgü tatlı ekşi sosla sunulan, ızgara sardalyedir. Yaz sonlarına doğru en lezzetlisini yiyebilirsiniz.Fegato alla Veneziana”  Venedik’in diğer yöresel yemeği. Dana ciğerinden yapılan yemeğin tadı gerçekten enfes.
Fegato alla Veneziana

Risotto alle Seppie
Risotto alle Seppie”  Mürekkep balığı mürekkebiyle yapılan risotto ve limon ve zeytinyağı sosuyla sunulan deniz mahsulleri tabağı da şehrin diğer önemli lezzeti.
Frutti di Mare
Venedik’in bir deniz şehri olmasından ötürü lezzetli deniz ürünleri kokteyli yemeniz de mümkün. İtalyanca “Frutti di mare” olan  limon ve zeytinyağlı jumbo karides, ahtapot, midye ve kalamardan oluşan karışık deniz ürünleri tabağı takdire değer.

Turist menülerinin olduğu mekanlardan uzak durmanızı öneririm. Eğer lezzet peşindeyseniz,büyük bir hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. İtalya’dayım lezzetli pizza ve makarna yiyebilirim demek Venedik’te çok zor.

Venedik’e özgü yemekleri önerebileceğim mekan ise "Trattoria Da Remigio". Venedikliler’in sıkça tercih ettiği,akşam saatlerinde açılan mekan için mutlaka rezervasyon yapmanız lazım.
Trattoria da Remigio

Vini Da Gigio
La Caravella ve Vini Da Gigio da geleneksel Venedik yemeklerini bulabileceğiniz diğer kaliteli ve lezzetli iki restaurant.
La Caravella









La Boutique del Gelato
Lio Campa Sta. Maria'da bulunan La Boutique del Gelato'da ise İtalya’nın meşhur gelatolarını yiyebilirsiniz. 

Venedik gezi rehberi için VENEDİK-Gez Gör başlığına tıklayın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder